Jump to content


Photo

Wakesurf Board


  • Please log in to reply
49 replies to this topic

#41 meetloaf13

meetloaf13

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 754 posts
  • LocationSE Idaho
  • Hometown Lake:Ririe Reservoir

Posted 25 August 2019 - 08:48 AM

I have to cheat with more weight on the left side to clean it up. IMO, that is mostly due to my 2016 surf platform digging into the water.

$2,200 for a new platform though X^D...and add 1500 if I want the factory step built in.

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk


#42 Sbentz101

Sbentz101

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 293 posts
  • LocationAlaska
  • Hometown Lake:Big lake

Posted 25 August 2019 - 11:51 AM

Port side needs more weight always to be clean when not many people in boat to sit on that side. I keep 200lbs of lead under port rear seat just in front of pnp bag. When my wife is pulling me and my kids are moving around it keeps port side cleaned up with a nice wave.
  • meetloaf13 likes this

#43 Jake (((O)))

Jake (((O)))

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1,478 posts
  • LocationPortland
  • Hometown Lake:LBC

Posted 25 August 2019 - 12:37 PM

Full gas and 12 people works really good. Then you can slow down a little too.

Sent from my SM-G960U using Tapatalk


  • oldsmobiledriver likes this

#44 Mucker626

Mucker626

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2,335 posts
  • LocationKelso wa
  • Hometown Lake:Mayfield Lake

Posted 25 August 2019 - 06:49 PM

I agree port side always needs a little cheat weight.
  • meetloaf13 likes this

#45 JayTee

JayTee

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 posts
  • LocationLynn Ranch
  • Hometown Lake:Castaic / Big Bear Lake

Posted 26 August 2019 - 06:52 AM

Thanks all, will try more port weight when i get the whole crew out.

On another note, are we able to change tab deployment settings?
Asking because in my X45 w/GSA the star side was best at 100% and the port was best at 50% and it appears that default is both deploy to 100%.

Was playing around with it in manual mode and if felt like i was at a place to change settings, but nothing worked.
Does a manual exist for this or do you guys know how to adjust settings?

#46 meetloaf13

meetloaf13

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 754 posts
  • LocationSE Idaho
  • Hometown Lake:Ririe Reservoir

Posted 26 August 2019 - 09:55 AM

You can manually adjust the level of deployment '100%' will reach by changing the pin position on the tab itself, that way you don't have to fiddle with manual.


Posted Image

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk


#47 Sbentz101

Sbentz101

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 293 posts
  • LocationAlaska
  • Hometown Lake:Big lake

Posted 26 August 2019 - 12:48 PM

Mine had been set on #5 since I got it...I see yours is on 4 is that the consensus on best placement?

#48 JayTee

JayTee

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 posts
  • LocationLynn Ranch
  • Hometown Lake:Castaic / Big Bear Lake

Posted 26 August 2019 - 02:02 PM

Mine was set on 5 from factory which at 100% deployment on star side is great.
I would like to reduce the deployment on port side to half of what it is currently, but cant do that manually, need to do that through the controller.
Just not sure how to change deployment settings.

#49 hot4teach

hot4teach

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 239 posts
  • LocationMilwaukie, OR
  • Hometown Lake:Willamette River

Posted 27 August 2019 - 12:47 PM

Mine was set on 5 from factory which at 100% deployment on star side is great.
I would like to reduce the deployment on port side to half of what it is currently, but cant do that manually, need to do that through the controller.
Just not sure how to change deployment settings.

 

Manual mode is locked out on the newer boats.



#50 JayTee

JayTee

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 posts
  • LocationLynn Ranch
  • Hometown Lake:Castaic / Big Bear Lake

Posted 27 August 2019 - 01:20 PM

That makes sense considering I thought was in the right place doing the right timings but nothing happens.

Ill reach out to my dealer to see if there is a code to unlock.

Thanks and will report back.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users